Használati útmutató
Útmutató a matricák felhelyezéséhez


 

Amire szükséged lesz:

- Száraz, tiszta törlőkendő,

- Simító vagy plasztikkártya,

- Papír ragasztószalag,

- Bármilyen vágóeszköz (olló, szike)

- Ha nagyobb méretű matricát választottál, akkor egy segítőre is szükséged lehet (a nagyobb méretű matricákat - a könnyebb felhelyezhetőség miatt - több darabban küldjük ~1m.)


A matrica 3 rétegből áll:

- Hordozó papír

- Színes vágott fólia (matrica)

- Átlátszó vagy részben átlátszó segéd vagy applikáló fólia.

 

1, Tisztítsd meg a sima, egyenletes felületet, amire a matricát szeretnéd tenni.  Legyen száraz, zsír,- és pormentes!

2, Terítsd ki egy sík, kemény felületre pl. egy asztalra (terítő nélkül) a kapott matricát úgy, hogy a papír legyen alul az asztal felé és az átlátszó vagy részben átlátszó segédfólia legyen felül.

3, Simítsd át a simítóval többször, hogy a matrica mindenhol rátapadjon a segédfóliára.

4, Tedd a matricát a kiszemelt helyre, ha kell használj mérőeszközt, vízmértéket, majd rögzítsd a papír ragasztószalaggal pár ponton. engedd el nézd meg messzebbről és  mérj  újra, ha nem vízszintes ( feliratoknál, egyedi matricáknál mindenképp! )  Jelölj a széleinél ceruzával halványan, hogy később ki tudd radírozni.

5, Tedd vissza az asztalra, bizonyosodj meg arról, hogy jól látszanak a jelölések és óvatosan, lassan az egyik sarkától kezdve húzd le a segédfóliát a matricával együtt a papírról. Ha nem ragadna a segédfóliához a matrica, akkor hajtsd vissza addig a részig és simítsd át újból.

6, Óvatosan, ha nagyobb méretű a matrica, akkor segítséggel illeszd a jelölésekhez, figyelj, hogy közben ne gyűrődjön meg a matrica. Simítsd rá a felületre, úgy hogy ne maradjon levegő a matrica és a felület között. Használj simítót, vagy plasztikkártyát!

7, Ezután már csak a segédfóliát kell lehúznod. Egyik sarkától indulva, ferdén és lassan húzd le, ha valahol feljönne a matrica, akkor hajtsd vissza addig a részig és simítsd át újból. Ez a folyamat türelmet igényel, de megéri. Nézd át, ha találnál pici légbuborékokat, akkor tűvel szúrd ki a közepét és nyomd ki a maradék levegőt.

Ha a matricát később szeretnéd felragasztani, akkor a tárolása kiterítve, szobahőmérsékleten, sötét, száraz helyen történjen. A matricát - a csomag átvétele után - 1 hónapon belül fel kell helyezni! Jó dekorálást kívánunk!

Üdvözlettel:
F-Dekor csapata